Netgear AirCard 785: мобилна хотспот точка с поддръжката на LTE

0
33

Netgear започна продажбите на интересно устройство с име AirCard 785, което създава мобилна точка за безжичен достъп, поддържаща 4G LTE, 3G и 2G мрежите, както и двата Wi-Fi честотни диапазона. Към точката едновременно могат да се включат до 15 Wi-Fi устройства.

Според производителя, Netgear AirCard 785 с каталожен номер AC785-100EUS е първата в света мобилна точка с деблокирана 4G LTE функционалност и поддръжката на Wi-Fi 802.11 b/g/n в два честотни диапазона – 2,4 и 5.0 GHz. Казано по друг начин, Netgear AirCard 785 се продава без обвързване с мобилен оператор, което позволява включването към различни оператори. AirCard 785 дава възможност на различните компютърни устройства, разполагащи с безжична връзка да използват широколентово съединяване с Глобалната мрежа.

Устройството е оборудвано с цветен дисплей с размер на диагонала 4,5 сантиметра, който изобразява статуса и настройките. Поддържа се бързо включване на нови устройства по Wi-Fi чрез еднократното натискане на бутон. Трафикът е надеждно шифриран, възможно е управлението на Netgear AirCard 785 чрез мобилно устройство с iOS и Android. Вградената акумулаторна батерия осигурява непрекъсната автономна работа в продължение на 10 часа.

Продажбите на AirCard 785 започват в Европа в началото на месец октомври тази година при цена €150.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за