NextMind стартира предварителните продажби на невроинтерефейса мозък-компютър

0
654

Френската стартираща компания NextMind започна да приема предварителните поръчки за закупуването на устройство за въвеждане на информация от ново поколение – невронният интерфейс Dev Kit. Неголемият по размери прибор преобразува мозъчните сигнали в цифрови команди и дава възможност за управление на компютри и AR/VR шлемове. За разлика от невронните интерфейси от рода на Neuralink на Илън Мъск, системата Dev Kit не е инвазивна – тоест, не е необходимо да се прави каквато и да било имплантиране, а устройството просто се закрепва на задната част на главата с помощта на обикновена каишка. Цената на Dev Kit е $399.

Устройството на компанията Neuralink е предназначено преди всичко за програмисти, но компанията е готова да достави Dev Kit на всеки желаещ в 36 страни от целия свят. В комплекта е поставено самото устройство NextMind Sensor, както и софтуерният енджин, включващ алгоритмите за преобразуване на невронните сигнали NextMind Engine плюс NextMind SDK. Поддържа се Unity, предлага се подробно ръководство, демонстрационни приложения и примери. Софтуерът използва дълбоко машинно обучение – колкото повече потребителят използва Dev Kit, толкова по-добре започва да работи невронният интерфейс.

Първоначалното създаване на невронен профил отнема около 45 секунди, като се препоръчва да се прави редовно калибриране за по-точното регистриране на сигналите. NextMind добавя, че ще предлага редовни обновявания и с времето повече няма да се налага извършването на калибриране.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари