Nexus представи серията безжични клавиатури Bliss Air

0
123

Компанията Nexus представи линията безжични клавиатури с търговската марка Bliss, които спокойно биха могли да бъдат наречени не клавиатури, а, например, „безжични универсални устройства за управление“. В линията са включени три модела такива клавиатури, всяка от които има свои уникални черти.

Всички представители на линията Bliss Air Keyboard включват безжична клавиатура и система за управление на мишката в триизмерно пространство. Всеки „манипулатор“ притежава ергономичен дизайн, ляга удобно в ръката, а безжичната клавиатура разполага с „горещи клавиши“ за контрол на операционната система. Уникалната триизмерна система за управление позволява с леки движения на манипулатора да се придвижва курсорът във всяка избрана посока и да се управлява всяко приложение на компютъра. С помощта на безжичната технология с използване на приемника Air Dongle обхватът на действие достига до 10 метра, което позволява комфорт при управлението на компютъра от разстояние.

В допълнение към базовия модел, в Bliss Air Keyboard бе представена и усъвършенстваната система Bliss Air Keyboard Chatting, оборудвана допълнително със слушалки, която позволява гледане на филми и провеждане на разговори по Skype с помощта на безжичните слушалки и микрофон. Третият, снабден с най-много опции модел – Bliss Air Keyboard Conqueror, е ориентиран към геймърските приложения и е оборудван с голям брой манипулатори: два аналогови джойстика с цифрови бутони, 10-бутонен геймпад и D-Pad с осем посоки.

Всяка от включените в серията Bliss Air клавиатури може лесно да бъде свързана към настолен или преносим компютър и работи без драйвъри. Захранването на най-малкия модел се осъществява от две батерии от стандарта АА, а двата по-големи модела са оборудвани с литиево-йонна батерия, времето за пълно зареждане на която е 3-4 часа. Времето за автономна работа на трите устройства е съответно до 50, до 10 и до 20 часа непрекъсната употреба.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за