Nexus 9 в Geekbench превъзхожда Apple iPhone 6

1
35
Вчерашните снимки с Nexus 9 показват, че таблета вече е попаднал в ръцете на журналистите, а от там не е и изненадващо, че вече се появиха резултатите от тестването му в онлайн-базите на бенчмарковете. Съдейки по показателите в Geekbench 3, новото устройство превъзхожда повечето си конкуренти, включително и Apple iPhone 6.

Както вече ви информирахме и по-рано, вътре в таблета работи процесора NVIDIA Tegra K1 в своята 64-битова версия. Двете Denver ядра в случая създават най-производителния чипа, напълно поддържащ системата ARMv8. Освен това, NVIDIA е внедрила в SoC и фирмена система за динамична оптимизация, която трябва да намали енергопотреблението на чипа при нересурсоемки приложения и по-добра производителност при приложенията изискващи повече изчислителна мощ. Максималната честота на процесора в Nexus 9 е 2.3 GHz.

Geekbench 3 е оценил производителността на едно от ядрата Denver в това устройство, работещо под управлението на Android 5.0 Lollipop, до 1 903 пункта. Най-близкият конкурент е iPhone 6, но неговите резултати са много по-ниски – само 1630 точки. Процесорът в смартфона също е 64-битов и двуядрен (с фирмената архитектура Cyclone, съвместима с ARMv8) – Apple A8 на 1.4 GHz.

Но при следващия тест, в който се включва и мощността на всички ядра в CPU, лидер с резултат от 3 259.67 точки е Samsung Galaxy Note 4. Веднага следван от Nexus 9 с резултата от 3166 точки, а третото място се заема от iPhone 6 (с 2927 точки).

Изводът е, че Nexus 9, когато не трябва да обработва сложни графични задачи, е по-добър от повечето устройства, базирани на iOS и Android. Освен това, неговият чип е сравнима по производителност с процесорите на Intel, използвани в лаптопите преди две години.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари