Nokia анонсира два смартфона и QWERTY-телефон базиран на Series 40

0
252

Вчера Nokia пусна на своя официален сайт брояч, който отчита времето до началото на събитието с названието Everyone Connect и днес то се състоя. Там бяха анонсирани три нови продукта от производителя, които са предназначени за работа в социални мрежи и са удобни за общуване посредством текстови съобщения, но очаквания флагман Nokia N8 не е сред тях.

Сред новите модели, интерес е предизвикал Nokia C3, който е първия телефон на компанията базиран на платформата Series 40 и притежава хардуерна QWERTY-клавиатура. Моделът е изпълнен във форм-фактор моноблок и притежава разширени комуникационни възможности. Въпреки това, че той не поддържа 3G-мрежи за връзка с Интернет, моделът може да получи достъп до мрежата не само чрез EDGE, но и Wi-Fi. В Nokia C3 присъства 2,4-инчов TFT-дисплей с резолюция 320х240 точки, модул Bluetooth, 2-мегапикселова камера, FM-приемник, слот за карта памет microSD с капацитет до 8 GB и 55 МВ вградена флаш-памет. Препоръчителната цена на устройството при размери 115,5х58,1х13,6 мм и тегло – 114 грама е ?90, а в продажба ще се появи през втората половина на тази година.

За Nokia C6 ние писахме по-рано и днес сведенията за него се потвърдиха с някои допълнения от производителя. Както се очакваше, апаратът работи под управлението на платформата Symbian^1 и е изпълнен във форм-фактор хоризонтален слайдер с QWERTY-клавиатура. В устройството е наличен 3,2-инчов TFT-дисплей с резолюция 640х360 точки, 200 МВ флаш-памет, слот за карта памет microSD, 2-Мп фотокамера и FM-приемник. Мрежовите функции в смартфона са същите, като тези във флагмана N97 Mini: поддръжка на мрежите GSM, 3G, модули Wi-Fi, Bluetooth и GPS. Цената е на модела е в размер на ?220, а в продажба ще бъде пуснат в същото време със Nokia C3.

Nokia E5 е по-евтината CDMA-версия на популярните смартфони Nokia E71 и E72. Моделът е с по-големи размери (115х58,9х12,8 мм) и притежава капацитивен акумулатор (1200 мАч), но иначе ако се изключи поддръжката на HSPA, апаратът е много сходен с тези модели. Следва да се отбележи, наличието на 2,4-инчов TFT-дисплей, 5–Мп камера и фирмения 3,5-мм конектор, позволяващ включването на слушалки и възможност за показване на изображения върху външен дисплей, посредством специален преходник. В продажба, Nokia E5 ще се появи през третото тримесечие на тази година за цена от ?180.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари