Nokia разработва гривна, предсказваща появата на рак

4
1114

Известната финландска компания Nokia в момента се занимава с разработването на специална гривна, която ще може да предсказва на собственика си появата на онкологични заболявания.

В рамките на речта си по време на Световния икономически форум, който се провежда в Давос, Раджив Сурки, който е главен изпълнителен директор на Nokia, обяви, че неговата компания се занимава с разработването на технология, която ще успява да уведомява потребителите за появата на рак. Сурки смята, че ако потребителя знае за появата на болестта няколко месеца преди нейното развитие, заболяването може да бъде предотвратено чрез извършване на определени медицински процедури.

Специалистите на компанията уверяват, че гривната се разработва от експерти на Nokia, която ще предоставя на своя собственик цялата необходима информация по отношение на съдържанието на холестерола в кръвта, млечната киселина, а също така и захарта. Тази информация автоматично ще се предоставя на медицински специалисти, които ще следят за състоянието на здравето на пациента.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
КольоСатоши Накамотонякой Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
някой
някой

Световния икономически форум се провежда ежегодно в ДАВОС – Швейцария, а не в Далас 😉

Кольо
Кольо

Предсказанието е измислица, измама. Освен това гривната не е одушевен обект(субект) и дори в този смисъл, няма как да „предсказва“. Изчисляването на вероятностите е научен метод, не е езотеризъм.

Сатоши Накамото
Сатоши Накамото

„Финландска компания Nokia“ е била навремето, сега си е чисто китайска компания, която ползва марката. 🙂

Кольо
Кольо

Имаш предвид подразделението за мобилни телефони, не цялата компания с името Нокиа, нали?