Nokia ще пусне WiMAX телефони през 2008

4
14

На пресконференция в централата си в Хелзинки Nokia съобщи, че ще пусне на пазара телефони използващи WiMAX интернет технологията в началото на следващата година. Макар 3G и 3.5G технологиите типърва да стават популярни и използвани от масовия потребител в Европа и САЩ, компанията работи вече по следващата 4G технология WiMAX. Тя ще даде възможност за пренос на данни при по-високи скорости на по-голяма дължина на до 10% по-ниска цена. Основният конкурент на Nokia – Motorola също обеща на потребителите си да представи WiMAX телефон през 2008.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаWise Registry Cleaner 2.11
Следваща новинаK3b 1.0.1
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Nokia ще пусне WiMAX телефони през 2008"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
The_Long_Shot
The_Long_Shot

Супер, но май малко закъсняха. WiMAX има от доста време.

zdravko87
zdravko87

В Северна Америка като цяло са назад с тези технологии. Тук, в Канада, чак преди месец представиха видео обаждане. Ще има да ни гонят европейците.

The_Long_Shot
The_Long_Shot

Ти да не мислиш, че в Европа са много по-напред. 3G са оказа пълно фиаско. Потребителите се нуждая от технологии, които да им вършат работа(клише, но вярно).

m_stamatov
m_stamatov

“типърва”- правописа, правописа, тИпърва трябва да го учите. :baby:

wpDiscuz