Nvidia публикува своите тестове на новите видеокарти GeForce RTX и ги сравни с резултатите на предишната графична карта GTX 1080. В някои игри, GeForce RTX 2080 се оказа два пъти по-бърза от старата GTX 1080 с архитектура Pascal.

Производителността на новата видеокарта е сравнена в 10 игри. Тестовете са направени при 4К резолюция. В играта Battlefield 1 графичната карта от ново поколение демонстрира 84 fps. В Call of Duty: WWII – впечатляващите 93 fps. Не е казано при какви графични настройки на игрите са направени тестовете и доколко стабилни са били тези кадри в секунда.

Виждаме, че GeForce RTX 2080 показва средно двойно по-висока производителност в сравнение с GTX 1080. Тези резултати са постигнати с помощта на технологията Deep Learning Super Sampling (DLSS). При нея се използва дълбоко машинно обучение и изкуствен интелект в алгоритмите за рендиране. По този начин се получават плавни очертания на обектите в игрите. Тоест, за двукратно увеличение на производителността може да се говори само за игрите, поддържащи DLSS. Без DLSS приръстът на производителността също в впечатляващ, но е по-малък – 1,5 пъти. Поддръжката на DLSS е реализирана в PUBG, Shadow of the Tomb Raider и Final Fantasy XV.

Nvidia обеща съвсем скоро да разясни преимуществата от използването на ИИ в своите нови видеокарти.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Tech Maniac!421(*)КольоКомТард Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
КомТард
КомТард

„B peзoлюция 1920×1080 пиĸceлa пpи aĸтивиpaн peжим Nvіdіа RТХ, гpaфичнaтa ĸapтa GеFоrсе RТХ 2080 Ті ocигypявa oпpecнявaнe нa ĸaдъpa c чecтoтa oт 30 дo 70 ĸaдъpa в ceĸyндa. Cpeднoтo знaчeниe e 40 fрѕ. Гepмaнcĸитe cпeциaлиcти cчeтoxa, чe тoзи cĸpoмeн fрѕ нe e cъвceм yдoвлeтвopитeлeн зa видeoĸapтa c цeнa oĸoлo $1000.“ – това е от статията в секция Игри. Та на кое да вярвам сега – Nvidia се хвали с резултати, а други правят тест и се оказват с доста по-различни резултати. Или искат да кажат, че 1080 вади 20FPS 😀

Кольо
Кольо

Какво очакваш, от статия, в която са публикувани рекламни слайдове нарисувани от самите PR-ри на Нвидиа?

(*)
(*)

„Или искат да кажат, че 1080 вади 20FPS 😀“
Точно така, заради ray tracing.

421
421

Btw повечето CGI във филмите се извършва със Ray tracing, и тея fps при ray tracing не са въобще малко, като се имам предвид всичките неоптимизирани драивери и игри. Иначе със raytracing off е би трябвало да е със 20% по добра от предишното поколение

Tech Maniac!
Tech Maniac!

Виж коментара на 421… Аз ще ти го обясня възможно най-просто (доколкото мога де…) Когато DLSS е ВКЛЮЧЕН (изкуственият интелект , който се самоубочава), а Ray Tracing опцията е изключена, Nvidia GeForce RTX 2080 е между 75 и 120% по-бърза от GTX 1080. А това което си чел – 30-те кадъра в Tamb Raider, за което всеки говореше, е когато RAY TRACING-а е АКТИВИРАН! Ray Tracing досега се е използвал във кино индустрията и сега след като го добавиха в картите, натоварва адски много картата,но спомага за „по-мазна“ картина. Но понеже е новост при видеокартите, колкото и да е „мазна“… Виж още »