NVIDIA готви мобилно семейство професионални видеокарти Quadro на базата на чипове Turing

0
134

NVIDIA готови мобилна серия професионални видеокарти Quadro на базата на графичния процесор Turing. Новината е спомената в вътрешната документации на компанията Dell, която „изтече“ в мрежата в ресурса Tweakers, който не отдавна разкри информация и за бъдещите процесори на Intel.

За съжаление, конкретни модели видеокарти, компанията Dell в своите документи не уточнява, а показва само нивото на ускорителя. Така, най-продуктивните комплекти ноутбуци Precision 7540 и Precision 7740 ще получат видеокарти Quadro RTX с най-високи ниво на производителност. Това може да бъдат два различни модела, свързани с най-горния сегмент на серията.

На такова предположение се натъкват алтернативни GPU за тези ноутбуци. Така, повечето големи 17-инчови Precision 7740 ще бъдат предлагани с мобилни версии Radeon Pro WX 7100, която се явява аналог на Radeon RX 580. В другия 15-инчов Precision 7540 се предлага Radeon Pro WX4150 — аналог на Radeon RX 460. Съответно, в първия случай може би ще се използва ускорителя Quadro RTX на базата на по мощния Turing TU104, а при втория Turing TU106. Още един ноутбук с някой ново Quadro ще се сдобие Precision 5540. Тук не се уточнява модела на видеокартите, а само е споменато че ще бъде някоя „нова Quadro от средното ниво“.

Отсъства в името «RTX» може да означава, че тази видеокарта ще бъде базирана на Turing TU116 и не ще може да предложи хардуерно ускорение за трасиране на лъчите. Това не значи, че няма да предложи достатъчна производителност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари