fbpx
-0.8 C
София

Nvidia може да представи RTX 3000 през септември

Най-четени

Нов слух предполага, че Nvidia планира да представи следващото си поколение графични чипове RTX 3000 през септември, както и че бъдещите видео карти ще бъдат с наистина много мощни спецификации.

Подробностите идват от вътрешни редовни източници на информация, известни на популярния портал Wccftech и твърдят, че Nvidia ще пусне три нови графични карти през септември, последвани от друг GPU през октомври и още две на по-късна дата, която все още не е решена.

Това, което може би е най-интересното тук е, че слуховете изглежда потвърждават, че флагманската графична карта на Nvidia, която ще замени настоящата RTX 2080 Ti, ще се предлага с огромните 24 GB vRAM.

Това е невероятно голям обем памет, който може да си съперничи единствено с ултра скъпата RTX Titan и изглежда, че Nvidia се грижи техния пряк конкурент и съперник AMD да не получи предимство в мощността на видео картите си, тъй като се носи слух, че компанията ще стартира своите Big Navi флагмански видео карти приблизително по същото време, по което и Nvidia ще представи своите модели, като отново според слуховете, най-високата видео карта от предстоящата серия ще идва с 16GB Vram.

Дати на излизане

Според вътрешните източници на Wccftech, които не са цитирани, GPU с платката PG132-10, която може да бъде RTX 3080 Ti или дори RTX 3090 ще стартира с 24GB vRAM и големина на шината от 387 бита през втората половина на месец септември.

Nvidia също така очевидно ще представи две карти, насочени към замяна на сегашната  RTX 2080 Super. Първата, базирана на платката PG132-30 и която би могла да бъде RTX 3080, ще дойде с 10GB vRAM и 320-битова шина и ще стартира в средата на септември.

Втора видео карта, с платката PG132-20, ще се предлага с 20GB vRAM и 320-битова големина на шината и ще стартира през първата половина на октомври.

Nvidia също така планира два графични процесора, които да заменят RTX 2070 Super, като  PG142-10, която се очаква да бъде представена през втората половина на септември с 8GB vRAM и 256-битова шина. Тя ще бъде последвана от PG142-0, която ще се предлага с 16GB vRAM. Големината на шината на видео картата и датата на стартиране очевидно все още не са решени.

И накрая, Nvidia изглежда сякаш ще пусне по-достъпен графичен процесор, който да замени RTX 2060 Super. Той ще идва с платката PG190-10 с 8GB vRAM памет и 256-битова шина – въпреки че отново датата на стартиране е неизвестна.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
О.о
О.о
1 година

Къде точно в бинарната математика, се намира числото 387, което не се дели на 2?

Нови ревюта

Подобни новини