fbpx
16.8 C
София

NVIDIA обеща да представи наследника на Ampere в игровия сегмент през втората половина на годината

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Тъй като основателят на NVIDIA Дженсен Хуанг е много оскъден в коментарите си относно сроковете за пускане на новите продукти, един от малкото отворени източници на този тип информация остават коментарите на финансовия директор Колет Крес (Colette Kress). Днес тя не ни подведе и даде да се разбере в общи линии, че NVIDIA, преди края на годината, ще представи нова архитектура в игровия сегмент.

Най-интересното е, че г-жа Крес по своя инициатива направи първата си забележка по тази тема по време на тримесечната конференция, без да предизвиква вълна от въпроси от страна на поканените на събитието анализатори. Говорейки относно перспективите за спад в приходите от игри през второто тримесечие, финансовият директор на компанията обясни: „По-късно тази година се подготвяме за прехода към нова архитектура и очакваме последователен спад в приходите от игри през второто тримесечие„.

Както беше отбелязано, приходите от продажбите в игровия сегмент на NVIDIA за второто тримесечие може да намалеят с 10-20% в последователно сравнение, но на годишна база все пак ще се наблюдава ръст. Локдауните в Китай и събитията в Украйна ще окажат значително влияние върху подобна динамика, но тези фактори заслужават по-подробна дискусия в отделна публикация.

В същото време Колет Крес подчертава, че Ampere е страхотна архитектура, която ще продължи да бъде много търсена. Семейството графични карти GeForce RTX 30 отбеляза най-добрата производителност и продажби през целия си жизнен цикъл, след неговия анонс през есента на 2020 г. Платформата за настолни компютри през последните две години, според Newzoo, е успяла да привлече около 100 милиона нови геймъри. Броят на игрите с поддръжка на RTX се е удвоил през годината до 250 заглавия, а делът на собствениците на GeForce с достъп до тази технология сега се доближава до една трета, според самата NVIDIA.

Основните процеси, свързани с миграцията към новите графични архитектури, за NVIDIA ще започнат през втората половина на годината, както обясни и Колет Крес. Това трябва да се разбира по отношение както на игровия, така и на сървърния сегмент. Например същият Hopper в сървърния сегмент ще се появи през третото тримесечие, но нарастващите доставки на носители на тази архитектура ще започнат едва към края на календарната година. „По-голямата част от пускането на новите продукти ще бъде придружено от мащабируеми доставки през втората половина на годината“ – добавя Колет Крес.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини