Nvidia обяви своите финансови резултати за третото тримесечие на годината

1
478

Nvidia публикува своя финансов отчет за изтеклото тримесечие, което за компанията приключи на 28 октомври. Доходът на Nvidia за последните три месеца достигна $3,18 милиарда, което е по-малко от прогнозите на аналитиците ($3,25 милиарда), но с 21% повече от резултата за същия период на миналата година. Оперативната печалба достигна $1,06 милиарда, като чистата печалба състави $1,23 милиарда.

Лъвската част (55%) от дохода на Nvidia се формира от продажбите на графични процесори за геймърски видеокарти. Миналата година доходът на този отдел бе $1,76 милиарда, което означава, че тази година има ръст от 13%. Заслугата е преди всичко на high-end ускорителите GeForce RTX. В същото време, видеокартите от среден клас не се продават добре и се натрупват в складовете на AIB партньорите на Nvidia.

Продажбите на решения за дата центровете осигуриха на компанията $792 милиона доход, което е с 58,1% повече от третото тримесечие на миналата година. Професионалната графика донесе на Nvidia $305 милиона, а автомобилното направление – $172 милиона.

Доходът от продукцията на OEM сегмента е намалял с 22,5% и падна до $148 милиона. В тази категория са включени графичните процесори за добив на цифрова валута и процесорите Tegra за конзолата Nintendo Switch.

В прогнозната част на финансовия отчет се казва, че Nvidia възнамерява да приключи Q4 с доход от $2,7 милиарда (миналата година годишният доход бе $2,9 милиарда).

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
assa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Разбира се, че ще има ръст – нали вече правят такива евтини боклуци, че не могат да изкарат и 1 седмица без да станат за брак.