Nvidia подаде заявка за регистрация на обозначенията 3080, 4080 и 5080 като търговски марки

6
514

Компанията Nvidia подаде заявка в Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (European Union Intellectual Property Office) за получаване на правата и регистрирането на търговските знаци „3080“, 4080″ и „5080“. Очевидно това е опит на Nvidia да не даде възможност на AMD да получи някой от тези търговски знаци за една от следващите си видеокарти Radeon RX 3080.

В близко бъдеще, когато Nvidia представи новата серия графични карти GeForce RTX/GTX 30XX, наличието на пазара на видеокарти с имена GeForce RTX 3080 и Radeon RX 3080 със сигурност ще предизвика голямо объркване сред потребителите. Това едва ли ще е от полза на AMD.

Последно време компанията Advanced Micro Devices няма ясна схема за брандиране на собствената си продукция. Докато масовите графични карти бяха с последователните серии 300, 400 и 500, флагманските видеокарти винаги са с имена като Radeon R9 Fury X, Pro Duo, RX Vega 64 и Radeon VII.

Използването на търговски обозначения, близки до тези на конкурента, не е нещо ново или неочаквано. Достатъчно е да си припомним чипсетите за платформата AMD AM4, особено B350, заради който наследникът на системата логика Intel B250 получи името B360.

Заявките на компанията Nvidia за новите търговски обозначения вече се разглеждат от европейската служба за интелектуална собственост (European Union Intellectual Property Office).

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
5 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Radical Vision
Radical Vision

Тоя па смешник Хуанг от NOvideo, само се прави на интересен, ама ако AMD заключат поддръжката на калпавите му развалящи се и скъпи карти, а и Минтел например, ще яде дедовия.. Ама то и без друго само лунатици и фенове си пазаруват боклуците му дето не карат и по седмица RTX линията е пълен провал по голям и от Radeon Vega картите, които не само са с HBM технология памет, но с аи здрави и работещи, пък нека са по бавни… А и да се подготвя калтака, щото Интел паднаха брутално, и след Navi идва нова линия Radeon, и дори… Виж още »

Никола
Никола

След прочитането на коментара мога да кажа само едно:
Radical Vision би ли споделил на какви медикаменти си, че изглежда забавно?

Радо
Радо

Никола – от поне 1 година радикалния взема специални хапчета така , че не му обръщай голямо внимание.
По темата – АМД пускат супер дупер мега гига карта която се сравнява със среден модел на 6 месечна карта на Нвидия. УАУ!

Radical Vision
Radical Vision

Тебе кой те пусна до компютър бе пещерен човек, я изчезвай от тука..

Ало
Ало

Ето го човекът, който определя съществуването си по маркара АМД, вижте всичките му коментари са само за АМД.

Oracle
Oracle

@Radical Vision
Ти май си спал на течение нещо … така ми се струва.