Nvidia подготвят LTE чип

0
29

Преди около седмица ви съобщихме, че Broadcom готвят първия си LTE мобилен чип. Сега същото обявиха и от Nvidia. Компанията ще стане вторият конкурент на Qualcomm на мобилния пазар след като пусне на пазара процесора Tegra 4i. Това ще е първият им чип с вграден модем, който поддържа LTE мрежи. Досега Qualcomm бяха главният снабдител на подобни чипове на пазара.

Nvidia съобщиха, че чипът вече е навлязъл в масово производство и че първите смартфони, които ще работят с него, ще се появят на пазара още в последното тримесечие на годината. Повече модели обаче ще видим чак през първите три месеца на 2014 година. Иначе, на Мобилния световен конгрес в Барселона, компанията вероятно ще покаже образец на телефон, работещ с Tegra 4i, на име Phoenix.

В чипа е вграден четириядрен процесор базиран на Cortex A9 дизайна на ARM с допълнително пето ядро за операции изискващи по-малко мощност и за графичен процесор с 60 ядра, както и гореспоменатия LTE модем.

Тъй като и Broadcom ще пуснат чипа си следваща година, Qualcomm няма да почувстват особено силно нарастващата конкуренция. Поне не и тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари