fbpx
-1.7 C
София

Nvidia подготвя нещо голямо за 31-ви август

Най-четени

Nvidia представи своя тийзър кампания за предстоящо събитие, което ще се състои на 31-август, на което потенциално би могла да представи GeForce RTX 3080, както и броят с обратно отброяване, което намеква, че компанията може да представи следващото си поколение графични чипове в края на месеца.

В официалната си страница в Twitter Nvidia публикува осем секунден тийзър наречен „Ultimate Countdown“, който изглежда показва звезда, която се превръща в свръхнова. Въпреки че това не ни казва особено много, банер в акаунта в Twitter @NvidiaGeForce гласи следния текст: „21 дни, 21 години“, което само потвърждава, че картите GeForce от следващо поколение може наистина да стартират след само три седмици.

 

Въпреки че това е малко по-рано от очакваната дата за представяне при предишни течове и спекулации, които предполагат обявяване на видео картите в края на септември, 31 август ще бъде същата дата, на която е била пусната Nvidia GeForce 256, първият графичен процесор на компанията, анонсиран преди 21 години, на 31 август 1999 година. По този начин, символиката в банера и тийзъра вече придобива смисъл и става напълно реалистично очакването компанията да представи нещо ново на тази дата.

Освен Nvidia, в идните месеци представяне на ново поколение графични карти е планирал и най-прекия конкурент на компанията, AMD, която се очаква да пусне първите си Big Navi графични процесори, като очакванията са това да се случи в началото на месец септември.

Ранните течове показаха, че Nvidia вече може да има сериозно преимущество, що се отнася до производителността, но ще има и сериозна конкуренция, спрямо изтекли показатели и резултати от ранни бенчмарк тестове, които показват, че базираните на RDNA2 графични процесори на AMD ще се борят пряко по всеки един критерий с най-добрите чипове от серията GeForce 3000 на Nvidia.

Остава да видим кой от двата производителя ще въведе новото си поколение графични карти на пазара по-бързо. Въпреки че изглежда Nvidia планира да представи следващите си видео карти през август, слуховете твърдят, че първите графични карти RTX 3000 няма да започнат да се доставят до началото на септември, което е напълно логично. Засега не се очакват забавяния, отлагания или дефицити при доставките вследствие от коронавирусната пандемия, но все пак още е твърде рано, за да се каже.

Според съобщенията, Nvidia ще пусне три нови графични процесора на пазара през септември – включително флагманските GeForce RTX 3080 и RTX 3080 Ti карти, последвани от други по-достъпни видео карти от среден клас през октомври и още два бюджетни модела на още по-късен етап, за които към момента няма очаквания кога точно ще бъдат представени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини