Nvidia подготвя увеличаване производителността на видеокартите GeForce RTX 3000 във всички игри

9
2122

Това ще стане с помощта на новата функция Resizable BAR, която ще дава възможност на централния процесор достъп до целия буфер на паметта на видеокартата, като по този начин става възможно осезателното увеличение ефективността на работата и производителността в игрите. Първоначално тази функция работеше само с новите графични карти от фамилията AMD Radeon RX 6000, но се оказа, че тя е част от PCI Express стандарта от цели десетина години и може да бъде използвана и в другите видеокарти.

В крайна сметка Nvidia явно е решила да добави поддръжката на тази функция за всичките си видеокарти. Така например, тя вече е интегрирана във Video BIOS-а на новата RTX 3060, а в края на месец март тази година производителите на вече излезлите графични карти от серията RTX 3000 ще качват в своите уеб сайтове обновявания за своите Video BIOS-и, в които е включена поддръжката на Resizable BAR.

Но само обновяването на Video BIOS-а не е достатъчно – необходимо е да бъде инсталиран драйвера версия 461.64 или по-висока. Осен това, необходима е поддръжката на тази функция и от дънната платка – тук всичко е различно, но някои дъна с чипсетите AMD 400 и 500, както и с Intel 400 и 500 вече започнаха да получават обновявания с поддръжката на новата функция.

Проверката дали тази технология се поддържа е съвсем лесна – в системната информация за видеокартата срещу Resizable BAR трябва да има „Да“.

Новата технология увеличава FPS на някои игри до 10%, което е приятно, понеже е безплатно.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари