Nvidia предлага суперкомпютрите EGX обработващи 1,6 TB данни в секунда

0
777

Подобно на Microsoft, компанията Nvidia отделя все повече внимание на корпоративния сегмент, за да може по-малко да зависи от високо конкурентния пазар на потребителска графика. За да ускори постигането на тази цел компанията представи своята нова фамилия суперкомпютри NVIDIA EGX Edge, в която са обединени софтуерът Nvidia CUDA-X и сертифицирани GPU сървъри.

Тази технология се използва от Microsoft в Azure и Azure AI, и се използва и от редица други крупни компании, включително Walmart, Samsung и BMW, както и в градовете Лас Вегас и Сан Франциско. Към днешен ден над 100 технологични компании от целия свят използват тези решения на Nvidia.

Walmart използва EGX технологията в своята лаборатория в Левитаун за развитие на своите вериги магазини. ИИ системата може да дава различни препоръки на служителите за покачване на продажбите в магазините, като например да бъдат върнати оставените навън колички за пазаруване, да се увеличат запасите от месо, кога да започнат да работят допълнителните каси и т.н. Системата на Walmart обработва над 1,6 TB данни в реално време.

Samsung използва тези решения на Nvidia за разработването и производството на своята полупроводникова продукция. В същото време BMW с помощна на Nvidia EGX Edge анализира данните от камерите и другите сензори, за да автоматизира проверката и настройката на транспортните средства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари