Nvidia представи нова платформа за сървъри с ARM процесори и ускорители на Nvidia

8
360

По време на конференцията SuperComputing 2019 бе представена еталонната платформа Nvidia за ARM сървъри с GPU ускорители. Тя става алтернатива на x86 процесорите и е разработена с участието на компаниите Marvell, Fujitsu, Hewlett Packard Enterprise, Ampere и Cray. Още това лято Nvidia заяви, че възнамерява да включи ARM процесорите в своята екосистема и сега анонсира своята нова платформа.

„Новата платформа, представена от генералния директор на Nvidia Дженсен Хуанг (Jensen Huang) по време на събитието SC19 е съставена от софтуерни и хардуерни модули на компанията и отговаря на растящите изисквания на HPC общността. Тя дава възможност на мощните изчислителни центрове, на електронните облаци и на различните компании да обединят преимуществата на графичните ускорители на Nvidia с най-новите сървъри, базирани на ARM процесори“ – се казва в съобщението на компанията за медиите.

Освен това, Nvidia представи и специализирания софтуер Magnum IO, който позволява обработката на много големи данни да става в рамките на броени минути вместо за няколко часа. В някои сценарии новият софтуер няколкократно увеличава входно/изходната пропускателна способност, като премахва тесните места.

Новата платформа се базира на технологията GPUDirect, която дава възможност данните в интерфейса на графичните ускорители да се обменят без участието на централния процесор и ускорява обработката на информация в системи с няколко графични ускорителя. Комплектът Nvidia Magnum IO е предназначен преди всичко за ИИ задачи и за HPC изчисления.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари