По време на събитието GTC Europe 2017 в Мюнхен, Nvidia анонсира новата хардуерна платформа Drive PX Pegasus за безпилотни автомобили.

Nvidia Drive PX Pegasus дава възможност за създаване на роботизирани автомобили с пето ниво на автоматизация (Full Automation) и заменя предишната Drive PX2. Производителността е над 320 трилиона операции в секунда, което е 10 пъти повече от предишната платформа.

Устройството ще има две системи-върху-чипа Nvidia Xavier, всяка от които с осем ARM процесорни ядра и 512 поточни процесори CUDA с микроархитектура Volta. Новата SoC Xavier ще има и два графични процесора от следващо поколение (Post-Volta). Необходимата мощност за захранването на цялата платка е около 500 W, докато за Drive PX2 бе необходима двойно по-малка мощност.

Вътрешната пропускателна способност на паметта на новата платформа е над 1 TB/s. Платката е оборудвана с 16 специални входа за включване на камери, радари, лидари и ултразвукови сензори. Налични са и CAN, Flexray и 10 Gigabit Ethernet конектори.

Nvidia Drive PX Pegasus ще бъде представена на партньорите за тестване не по-рано от първата половина на следващата година, а реалните автомобили с тази платформа можем да очакваме след 2-3 години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари