Продуктовата гама от ускорители Nvidia Tesla вчера бе попълнена с първото устройство, базирано на графичната архитектура Turing. Устройството носи името Tesla T4 и трябва да намери приложение в различните информационни услуги, използващи изкуствен интелект. Например, в търсачките или невронните мрежи за анализ на видео, изображения и човешка реч.

В основата на ускорителя Nvidia Tesla T4 стои урязания вариант на графичния процесор TU104, използван също във видеокартата GeForce RTX 2080. Това GPU притежава 2560 CUDA ядра и 320 ядра Tensor. Ускорителят е оборудван още с 16 гигабайта GDDR6 памет с 256-битова шина, осигуряваща пропускателна способност от около 320 GB/s. Нивото на „суровата“ изчислителна мощност при операции с единична точност (FP32) е 8,1 Тфлопс.

Устройството е направено във вид на еднослотова разширителна PCI Express 3.0 x16 карта и е оборудвано с безвентилаторна охладителна система. Номиналното TDP на Tesla T4 е само 75 W, благодарение на което тя е лишена от конектори за допълнително захранване.

За цената и сроковете на началото на доставките на ускорителя Nvidia Tesla T4 към момента не е известна никаква информация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари