Nvidia премълча излизането на бавна версия на GeForce MX250

1
589

Уеб порталът NotebookCheck съобщи, че компанията Nvidia произвежда две модификации на мобилната видеокарта GeForce MX250, които сериозно се различават по производителност. Лошото е, че и двете версии се предлагат под едно и също име, с което закупуването на подобен лаптоп, без запознаване с подробните ми технически характеристики, се превръща в истинска лотария.

Няма как да не отбележим, че Nvidia и преди практикуваше предлагането на еднакви графични карти с различно бързодействие, но с едно и също име. В началото на миналата година разбрахме, че заедно със стандартната версия на GeForce MX150 се предлага и модификация с намален до 10 W температурен коефициент (вместо стандартните 25 W). Различните модификации на тази графична карта могат да се разпознаят единствено от идентификатора на това устройство, поставено в лаптопа.

В случая с GeForce MX250 историята изцяло се повтаря. Разликата между 25 W версия с идентификатор 1D13 и 10 W вариант с идентификатор 1D52 е, че производителността във втория случай е с 30% по-ниска. Основният проблем във всичко това е, че коя точно версия на GeForce MX250 се използва в конкретния лаптоп може да се разбере едва след закупуването на устройството. Засега със сигурност е известно, че графичната карта с 25 W температурен коефициент се използва в новите модели лаптопи Huawei MateBook X Pro, MateBook 14 и Acer Aspire 5.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
РММ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
РММ
РММ

Това не им е за първи път при мобилните карти. Дори и при десктоп решенията правят такива неща.