Nvidia спира поддръжката на мобилните графични карти Kepler

4
530

Nvidia обяви в своя официален сайт за техническа поддръжка, че прехвърля видеокартите от фамилията Kepler в раздела на така наречените legacy продукти (остарели продукти). Това означава, че компанията спира поддръжката на драйверите за тези графични карти. Вече няма да има никакви драйвери, подобрения, оптимизации, фиксове и поддръжка на нови игри за всички модели видеокарти от фамилията Kepler. Обновяванията по безопасността ще продължат да излизат до месец април 2020 година. Промените влизат в сила от следващия месец.

Прекратяването на поддръжката на старите видеокарти се практикува отдавна. На всеки около две години Nvidia представя нова линия видеокарти и става все по-сложна поддръжката на големия парк стари чипове, някои от които са излезли още преди седем години.

Характерното този път е, че Nvidia прекратява поддръжката само на мобилните видеокарти. Графичните карти от поколението Kepler за десктоп компютрите ще продължат да се поддържат, а драйверите да се обновяват. Досега Nvidia не правеше подобна разлика и спираше поддръжката както на мобилните, така и на десктоп графичните карти. Най-вероятната причина за това решение е, че броят на лаптопите с видеокарти Kepler не е голям, докато десктоп моделите все още масово се използват. Nvidia не съобщава, кой именно драйвер ще е последният за мобилните видеокарти от поколението Kepler.

Пълният списък с въпросните графични карти е публикуван в официалния сайт на компанията. Той включва не само моделите GT / GTX 6XX, но и по-новите 7XX, 8XХ и дори някои 9XX.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ТодорИвоТревкоРММ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
РММ
РММ

Добре че моята 860М e Maxwell – от по-новата серия.

Тревко
Тревко

С два клика ще видиш че е в списъка и тя

Иво
Иво

Цялата 6,7,8 серия. Дано сега станат по-малко МегаБайти тия драйвери, че станаха половин Гига !!!

Тодор
Тодор

Браво тотална излагация. 🙁