Nvidia също се отказа да участва в MWC 2020 заради коронавируса

8
609

Заради епидемията от китайския коронавирус 2019-nCoV компанията Nvidia тази година няма да посети голямото изложение Mobile World Congress. Информацията е от официалния блог на компанията.

Засега не е ясно по какъв начин ще се отрази това решение на изложението, понеже Nvidia е един от ключовите спонсори за провеждане на събитието. Плановете на компанията бяха организирането на няколко кръгли маси и създаването на центъра AI Edge Innovation Center.

„Като се има предвид, че има немалък риск за здравето на хората поради възможността за заразяване с новия коронавирус, ние решихме до осигурим безопасността на нашите колеги, партньори и клиенти. MWC в Барселона е едно от най-важните технологични събития в света. Намеренията ни бяха да покажем нашите постижения в областта на изкуствения интелект и 5G. Съжаляваме че трябва да напуснем изложението, но считаме, че това е правилното решение“ – Nvidia.

Да си припомним, че след LG и Ericsson се отказа от участие на MWC 2020.

Предполагаше се, че на Mobile World Congress корейската компания ще представи новите флагмански смартфони LG V60 ThinQ и G9 ThinQ. Да напомним, че миналия месец LG обяви намерението си до края на 2021 година да изведе на печалба своя мобилен отдел. Но сега LG заяви, че от съображения за безопасност за своите специалисти, партньори и клиенти и във връзка с продължаващото разпространение на коронавируса 2019-nCoV, компанията няма да участва в MWC 2020. Вместо презентация по време на изложението, LG ще проведе отделно мероприятие в Южна Корея, на което ще представи своите нови продукти, които предстои да излязат през тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари