Появиха се докладите за приходи на Nvidia през второто тримесечие на тази година. Те бележат старт на една нова ера за компанията. Постъпленията от центрове за данни надминават тези от гейминг.

Случва се за първи път в историята на гиганта

Приходът от дата центрове е $1.75 милиарда, което е 54% ръст спрямо първото тримесечие на годината. А ако го сравним с миналогодишния резултат, ръстът е 167%. Това се дължи основно на придобиването на компанията Mellanox. Ако то не се беше случило, основен източник на приходи все още щеше да е GeForce.

“Нашата нова Ampere GPU архитектура е зад ъгъла, а най-големите доставчици на облачни услуги и производители на сървъри бързат да предложат NVIDIA ускорени изчисления на клиентите си.  Mellanox отбеляза значителен ръст, стимулиран от нуждите за високоскоростна мрежа в облачните центрове за данни, с цел мащабиране на AI услугите. Партньорството с Mercedes-Benz прави, така че NVidia захранва новото поколение луксозни коли – от компютъра до AI софтуера и от облака до колата – трансформиращо е.“, пише в съобщението към медиите.

Разбира се, гейминг отделът също не спи. Той е осигурил приходи от $1.65 милиарда през второто тримесечие. Става дума за ръст от 24% спрямо първото тримесечие и 26% спрямо миналата година. Въпреки пандемията, изглежда бизнесът на NVidia върви добре, предават от Tom’s Hardware.

В допълнение на тези два сегмента, професионалната визуализация и автомобилите носят съответно $203 млн. и $111 млн. приходи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари