NVIDIA увеличи производителността на TITAN

0
37

Дебютът на новите графични карти от AMD, базирани на чипа Vega (Vega 10) „вдъхнови“ стратезите и програмистите на NVIDIA да оптимизират работата на графичния ускорител TITAN Xp за професионалните приложения и по-специално за Autodesk Maya и Adobe Premier Pro.

Производителността на картата е увеличена приблизително три пъти.

Необходимият за увеличаване на скоростта на NVIDIA TITAN Xp драйвер е GeForce 385.12 с приставката „beta“, чиято големина на файла е 437,04 MB. В списъка с поддържаните графични карти идват TITAN X (Pascal), GeForce GTX TITAN X (Maxwell), игровите адаптери от серията GeForce 10, GeForce 900, GeForce 700 и други.

Освен пускането на „революционния“ драйвер, калифорнийският разработчик съобщава и за поддръжката на ускорителите NVIDIA TITAN X и Quadro, присъстващи във външните графични карти (eGPU). Последните се свързват чрез Thunderbolt/USB-C интерфейс и се окомплектоват с мощни захранващи блокове, предназначени за „лакомите“ графични устройства.

Външните TITAN X и Quadro могат да се свързват към лаптопи и да изпълняват ресурсоемки задачи. Заводските решения Quadro eGPU от партньорите на NVIDIA, в частност ASUS, HP, PowerColor и Razer, ще бъдат достъпни за закупуване от септември.

NVIDIA TITAN Xp е с цена от 1200 долара и ще привлече вниманието на купувачите, които преди са планирали да закупят адаптерите Quadro P6000 (GP102, $4960 от amazon.com) и Quadro P5000 (GP104, $1919). От NVIDIA са решили да ускорят TITAN Xp в ущърб на продажбите на Quadro, защото компания в близко бъдеще ще пусне модели за професионалните задачи на базата на чиповете Volta. На фона на TITAN Xp обаче почти е сигурно, че ще изглеждат като аутсайдери.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари