NVIDIA ще пусне на потребителския пазар GK110 базирания адаптер GeForce Titan

0
35

По данни на шведския информационен ресурс SweClockers, новият мощен графичен ускорител на NVIDIA ще бъде обозначен с кодовото име GeForce Titan, и ще е базиран на 28-нанометровия чип GK110, който по-рано присъстваше в акселератора от професионално ниво Tesla K20. В момента, това GPU е най-мощното в гамата на калифорнийския производител, но досега не е използван в решенията за потребителския пазар.

„Титаниевото“ наименование на устройството изглежда оправдано поради астрономическата му цена, тъй като се очаква да струва 900 долара в Щатите. Трябва също да се отбележи, че NVIDIA най-вероятно ще използва в картата GeForce Titan и обрязаната версия на чипа GK110, който ще е лишен от единия SMX модул, което означава, че общият брой на поточните CUDA процесори ще е 2688. Адаптерът е снабден с 6 GB GDDR5 видео-памет с тактова честота от 5200 MHz и 384-битов интерфейс на паметта, а честотата на ядрото GK110 е 732 MHz. Източникът съобщава също и производителността на бъдещия графичен ускорител, която представлява около 85% от тази на двуядрения GeForce GTX 690.

Видеокартата GeForce Titan се очаква да бъде пусната на пазара в края на февруари тази година, а според някои източници тя може да получи и кодовото обозначение GeForce GTX 780 Ti.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари