NVIDIA GeForce GTX Titan ще дебютира на 18 февруари

1
38

В много от случаите, информацията за предстоящия графичен ускорител NVIDIA GeForce GTX Titan се оказваше невярна. Днес обаче, порталът VideoCardz, позовавайки се на достоверни източници, съобщи, че адаптерът ще бъде пуснат в продажба на 18 февруари в ограничени количества. Участник във форума XtremeSystems, известен под псевдонима PedantOne[/b], твърди, че публикуваната по-рано информация от сайтовете TPU и Donanimhaber е вярна, както и очакваната дата за пускането на картата.

Освен това, PedantOne твърди, че е видял финалната версия на модела GeForce GTX Titan, който между другото, в момента е в ръцете на редица издания за провеждането на тестове. А друг източник съобщи, че външността на картата изглежда много по-внушително от двуядрения GTX 690.

Спецификациите на GeForce GTX Titan изглеждат така:


  • Ядро: NVIDIA GK110, 2688 CUDA

  • Текстурни блокове: 224

  • Растерни блокове: 48

  • Памет/интерфейс: 6GB GDDR5/384 битов

  • Изчислителна мощност: 4,5 TFLOPS

За съжаление, потвърждение на информацията за тактовите честоти на графичния ускорител все още няма в Мрежата. Предполага се, че за GPU този показател ще бъде около 800-900 MHz, а работната честота на паметта едва ли ще надхвърля 6 GHz. Що се отнася до производителността на GeForce GTX Titan, то тя ще е по-висока от тази на моделите GTX 680 и HD 7970 с около 55-60%.

Според наличната информация, анонсът на GTX Titan ще се проведе на 18 април, а продажбите му ще започнат ден по-късно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари