fbpx
4.6 C
София

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti SUPER идва и е истински звяр

Най-четени

През изминалите месеци чухме най-различни слухове и получавахме разнообразни трохи от информация за съществуването на Super вариант на водещата видео карта RTX 2080 Ti на Nvidia – включително и слух, който се оказа неверен – оказва се, че производителят наистина има нов супер мощен вариант на шампиона RTX, който само чака да види бял свят, поне според последните спекулации.

В кратък пост в социалната мрежа Twitter, която обикновено е неизчерпаем източник на всякакви течове и предварителна информация, потребителят kopite7kimi разкри няколко интересни предполагаеми подробности за най-новият флагман на Nvidia.

И така, изглежда че RTX 2080 Ti Super не само че съществува според тези предварителни течове в Twitter, свързани с Nvidia, но и ще бъде истински звяр, според слуховете. Разбира се, новината за супер мощна версия на една от най-мощните и успешни видео карти на пазара, произвеждани от Nvidia. e доста пикантен слух, така че трябва да приемаме тази информация със задължителната известна доза съмнение. Напълно възможно е това да са ранни спекулации, които изобщо да не се базират на действителни вътрешни източници.

В един от туитовете е посочено 4 608 като число на предполагаемия общ брой CUDA ядра, които ще видим в тази видео карта, което означава, че навярно ще се използва пълния GPU Turing TU102, както се вижда в Nvidia Titan RTX. Той работи с 576 сензорни ядра и 72 RT (ray tracing) ядра в сравнение с конфигурацията на 2080 Ti – там ядрата са съответно 544 и 68, като последната разполага с 4 352 CUDA ядра.

Една дума. Скорост.

Споменаването на 16Gbps за обща скорост на видео RAM паметта, в сравнение с досегашните 14Gbps в съществуващия RTX 2080 Ti, определено ни навеждат над мисълта, че това ще е една наистина много бърза видео карта. Размерът на паметта ѝ не се споменава, но съвсем рационално тук също вероятно ще има съществена разлика в сравнение с колосалните 24 GB видео оперативна памет на борда на Titan RTX.

RTX 2080 Ti Super вероятно ще работи с 11GB или 12GB видео RAM памет, ако изобщо можем да се доверим на всички спекулации за съществуването на такава карта. Предполага се, че Super версията все пак ще работи в известна степен по-бавно в сравнение с Titan RTX, за да не се унищожава разликата в производителността между нея и последната.

Като цяло, ако допуснем, че тази видео карта наистина съществува и от нея ще видим всичко това, за което чуваме, то тя ще бъде истински звяр.

Интересно е да се отбележи, че потребителят kopite7kimi по-рано оповести съществуването на RTX 2080 Super и посочи като начална дата на стартиране на продажбите през първото тримесечие на 2020 г., но впоследствие тази публикация беше изтрита.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Калоян Василев
Калоян Василев
2 години

И цена от 2000 гущера. За някакви си ….. 5-10% ефективност 🙂

Dvb
Dvb
Отговор на  Калоян Василев
2 години

Сравнено с амд боклуците, които не могат да стигнат и средния им клас карти е с над 50% по-мощна, та си заслужава.

Бай Гошо
Бай Гошо
Отговор на  Dvb
2 години

Взех MSI RX 5700 XT Gaming X и в бенчмарковете и игрите с rtx 2080 Super имам разлика от по 5 фрейма; И е само с 200 по-евтина, е бати и щастливите бедняци сме! :Д

Георги
Георги
Отговор на  Dvb
2 години

По-голям абориген от теб няма, че и неграмотен 😀 😀 😀 😀

Георги
Георги
Отговор на  Георги
2 години

Че кой си ти да смятаме джендърското ти мнение за истина хахаххахах думкай се отзад

Нови ревюта

Подобни новини