NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti SUPER идва и е истински звяр

7
1195

През изминалите месеци чухме най-различни слухове и получавахме разнообразни трохи от информация за съществуването на Super вариант на водещата видео карта RTX 2080 Ti на Nvidia – включително и слух, който се оказа неверен – оказва се, че производителят наистина има нов супер мощен вариант на шампиона RTX, който само чака да види бял свят, поне според последните спекулации.

В кратък пост в социалната мрежа Twitter, която обикновено е неизчерпаем източник на всякакви течове и предварителна информация, потребителят kopite7kimi разкри няколко интересни предполагаеми подробности за най-новият флагман на Nvidia.

И така, изглежда че RTX 2080 Ti Super не само че съществува според тези предварителни течове в Twitter, свързани с Nvidia, но и ще бъде истински звяр, според слуховете. Разбира се, новината за супер мощна версия на една от най-мощните и успешни видео карти на пазара, произвеждани от Nvidia. e доста пикантен слух, така че трябва да приемаме тази информация със задължителната известна доза съмнение. Напълно възможно е това да са ранни спекулации, които изобщо да не се базират на действителни вътрешни източници.

В един от туитовете е посочено 4 608 като число на предполагаемия общ брой CUDA ядра, които ще видим в тази видео карта, което означава, че навярно ще се използва пълния GPU Turing TU102, както се вижда в Nvidia Titan RTX. Той работи с 576 сензорни ядра и 72 RT (ray tracing) ядра в сравнение с конфигурацията на 2080 Ti – там ядрата са съответно 544 и 68, като последната разполага с 4 352 CUDA ядра.

Една дума. Скорост.

Споменаването на 16Gbps за обща скорост на видео RAM паметта, в сравнение с досегашните 14Gbps в съществуващия RTX 2080 Ti, определено ни навеждат над мисълта, че това ще е една наистина много бърза видео карта. Размерът на паметта ѝ не се споменава, но съвсем рационално тук също вероятно ще има съществена разлика в сравнение с колосалните 24 GB видео оперативна памет на борда на Titan RTX.

RTX 2080 Ti Super вероятно ще работи с 11GB или 12GB видео RAM памет, ако изобщо можем да се доверим на всички спекулации за съществуването на такава карта. Предполага се, че Super версията все пак ще работи в известна степен по-бавно в сравнение с Titan RTX, за да не се унищожава разликата в производителността между нея и последната.

Като цяло, ако допуснем, че тази видео карта наистина съществува и от нея ще видим всичко това, за което чуваме, то тя ще бъде истински звяр.

Интересно е да се отбележи, че потребителят kopite7kimi по-рано оповести съществуването на RTX 2080 Super и посочи като начална дата на стартиране на продажбите през първото тримесечие на 2020 г., но впоследствие тази публикация беше изтрита.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калоян Василев
Калоян Василев

И цена от 2000 гущера. За някакви си ….. 5-10% ефективност 🙂

Dvb
Dvb

Сравнено с амд боклуците, които не могат да стигнат и средния им клас карти е с над 50% по-мощна, та си заслужава.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Подобни неща говореха и други aбopигeни за AMD, ама изкараха Ryzen и сега интел са не смешни, а жалки… Заслужава си за някой пpимaт, като тебе, хора, каот мен още помнят, че цените на високия клас видеокарти беше 399$, и проблема днес с тия цени е именно заради нeщacтници, като теб, дето независимо, колко надуваха цените от NOvideo, си ги купувахте, и ето сега яж. И Radeon са качествени карти, подобно на AMD процесорите винаги са били по добри в подкарването на HD видеа, от на НЕвидя калпавите карти, да не споменавам как са с мн по наситени цветове и… Виж още »

Бай Гошо
Бай Гошо

Взех MSI RX 5700 XT Gaming X и в бенчмарковете и игрите с rtx 2080 Super имам разлика от по 5 фрейма; И е само с 200 по-евтина, е бати и щастливите бедняци сме! :Д

Георги
Георги

По-голям абориген от теб няма, че и неграмотен 😀 😀 😀 😀

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Рекъл cмeшникa и жaлкapa гошку (най cмoтaнoтo име на света всеки се казва така), дето като му кажат истината за изгнилата му ябълка с червей почва да реве и да се опитва да си оправдае oтпaдъчния продукт, за който е теглил кредит от банката хяхяхяхяхях пpимaт…

Георги
Георги

Че кой си ти да смятаме джендърското ти мнение за истина хахаххахах думкай се отзад