Nvidia: RTX лаптопите ще надвият PS5 и Xbox Series X и ще бъдат „най-популярната гейм конзола“

16
2971

Изпълнителният директор на Nvidia, Jensen Huang, направи голяма заявка по време на обаждането за печалбите от четвъртото тримесечие на 2019. Той смята, че лаптопите с RTX видеокарти ще надминат по популярност PS5 и Xbox Series X за титлата „най-популярна гейминг конзола“.

Той смята, че тези машини са почти като гейминг конзолите

„Нашият ноутбук бизнес, както Colette (Главен финансов директор на Nvidia) каза по-рано, има двуцифрен ръст в 8 поредни тримесечия и това определено е нова гейминг категория. Все едно е нова гейминг конзола. Вярвам, че това ще е най-популярната конзола в света. Причината за това е, че има повече хора, които притежават лаптопи, от хора, които притежават всяко друго устройство.“, казва той, цитиран от Seeking Alpha.

Това разбира се е доста емоционално изказване, но показва гейминг лаптопите с RTX видеокарти на Nvidia като компактни машини за гейминг с нов Max-Q дизайн.

Гореспоменатата Colette Kress пък отбелязва, че по време на последните празници, магазините са имали на склад рекордните 125 модела гейминг лаптопи (спрямо 94 през миналата година) с графики на Nvidia. Броят на машини с Max-Q дизайн се е удвоил.

Според Huang е голямо постижение, че RTX продуктите са вкарани в тънки и леки лаптопи. Определя го като пробив. Радва се и, че успяват да свалят цената до $299 с 2060. Продажбите на RTX са фантастични по цял свят. Ray tracing се налага като най-важния елемент от новото поколение графични карти. Има над 30 обявени игри, които поддържат технологията. Има 11, които вече са излезли. Чакат ни още много.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kingdiamond
kingdiamond

Още на втория ред: …“обаждането за печалбите“ – да няма предвид талончетата от националната лотария !

Георги
Георги

Не съм изненадан, тези не са спрели да говорят глупости по адрес на конзолите от както Сони и Майкрософт започнаха да купуват от АМД.

Бен ган
Бен ган

Тва амд освен за филки за друго не става

Аз-Съм
Аз-Съм

nVidia отдавна не бяха казвали такава простотия …

Калоян Василев
Калоян Василев

Не споменават обаче, че цената на такъв лаптоп щ3 3 поне 3000 лв, докато една конзола PS5 ще е максимум 1200-1300 лв.
Капиш ….?

БегиМани
БегиМани

Ползвам видеокартите на Nvidia и съм доволен, но в това си изказване определено се е объркал. Изкуствено създадената категория „гейминг лаптопи“ няма нищо общо с конзолите.

pixel
pixel

обясни повече за „изкуствено създадената категория“?

pixel
pixel

поне един от палавниците цъкали минус да беше обяснил какво точно е „изкуствено създадена категория“ щеше да е добре.

БегиМани
БегиМани

Чувал ли си приказката – „Ни рак, ни риба“? Знаеш ли какво е Max-Q? Надявам се повече дЖокери ти не трЕбат… 😉

pixel
pixel

и за двете съм чувал, но по никакъв начин не обясняват това което си написал. Не би трябвало да е толкова сложно да го обясниш.

Не се заяждам, просто искам да ми го eli5. До сега не успяваш.

Иван Михайлов
Иван Михайлов

Шефа на NVIDIA обича да се изцепва по разни изложения, после обаче много от твърденията му се оказват неверни. Истината обаче e, че АМД прибират големите пачки от конзолите, след като PS4, XBOX ONE са с процесори на AMD, както и следващото им поколение PS5 и XBOX X

the professor
the professor

с тоя windows няма как да стане (решаваш да си пуснеш игра и… windows решава да се ъпдейтва или да хаби ресусрсите за телеметрия)… пък и лаптопите не са за игри… на гейм конзолата не и трябва и батерия или смешно охлаждане, което да шуми, няма и дисплей със смешно малки ъгли да надува цената… да не говорим за чупливостта – много по голям е шанса да изтървеш лаптоп, отк олкото конзолата, на която няй много това може да се случи на джойстика. колкото до игрите – знаеш че със сигурност ще върви, без да се налага да намаляш графиките

rrmrm
rrmrm

Хайде обясни как ще си занесеш конзолата в някое заведение примерно и ще покажеш на някой нещо. Или пък ако ти се наложи да ходиш до друг град, често пътуваш и така нататък как ще разнасяш конзола + телевизор? За всеки има хардуер според нуждите.

kuku
kuku

да сигурен съм, че много ще успееш да покажеш, примерно живот и здраве новия сайбърпънк в заведение отиваш вадиш лаптопа и почваш да цъкаш да се похвалиш хем на аверите… и колко вреше ще ти издържи батерията може сам да се сетиш, да не говорим че wina-а ще почне да ти бучи ако искаш да си сложиш max performance докато си на батерия и ше ти скъса нервите

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

По скоро ще е
„че лаптопите с RTX видеокарти ще надминат по дефекти PS5 и Xbox Series X за титлата „най-oтпaдъчна гейминг конзола“…………

Hyperborean Angel
Hyperborean Angel

С мaлката дребна и несъщественна разлика ,че при гейминг конзолите с парите за един RTX лаптоп купуваш точно 3 броя конзоли ,а ако имаше и начин да им извадиш 3-те бр. Графичен APU от тези конзоли и да ги навържеш паралелно на една единствена дънна платка с два слота за RAM 64 GB DDR4 то ставаше чудничкa машинка-приказка за суров 4К стрийм в реално време при 166 херца и със 166 фрейма в секунда.