Nvidia RTX 2080 и RTX 2070 влизат в геймърските лаптопи скоро

2
819

Nvidia е готова да пусне серия от нови мобилни графични процесори, включително RTX 2070 и 2080 Super за геймърските лаптопи от най-висок клас според последните слухове.

Очевидно вътрешен източник от Nvidia е говорил с журналист от технологичния портал Wccftech и е разкрил, че новите мобилни графични процесори от серията Super ще излязат на OEM пазара през месец май, а  официалното им представяне ще се случи в края на март.

Източникът твърди, че се готвят най-малко шест нови графични карти за преносими компютри – вероятно дори и повече. Те включват RTX 2080 Super с 8GB GDDR6 RAM, която ще замени сегашната RTX 2080 GPU.

Nvidia очевидно ще запази плановете си за тази супер мощна версия на RTX 2080 и това не е първият път, когато чуваме слухове за навлизане на видео картата на мобилния пазар. Освен нея, ще видим и RTX 2070 Super, отново с 8GB GDDR6 памет и обикновена версия RTX 2070. Тъй като това е нов графичен процесор, очакваме по-сериозно завишаване в максималните честоти на новата 2070 спрямо последния модел.

RTX 2070 Super от своя страна ще предложи още по-добра производителност и високи параметри, както и се очертава да има сериозна разлика в цената спрямо сегашната RTX 2070.

Освен това, източникът също споделя, че ще видим и нова GeForce RTX 2060, която идва на мястото на съществуващата RTX 2060, като според Wccftech или това ще бъде Super вариант на графичния процесор, или ще дойде със значително подобрение в максималната честота.

Какво ще кажете за GTX 1650 Super?

Според същия вътрешен източник, за жалост няма да видим Super версия на GTX 1650, която потребителите харесват заради достъпната си цена и доброто съотношение между цена и качество. Вместо това обаче, ще видим два нови графични процесора от начално ниво.

Новата основна опция ще бъде GTX 1650 с 4GB видео памет GDDR6, което ще бъде надграждане спрямо текущата версия, чиято памет е GDDR5. Тази видео карта ще замени GTX 1050 в ниския клас, а също така ще има и GTX 1650 Ti с 4GB GDDR6 видео памет, която ще поеме щафетата от сегашната 1650 с „много по-голям брой CUDA ядра“ по думите на информатора, като според него в нея можем да очакваме поне 1024 CUDA.

Това е доста добро освежаване на мобилните графични карти Turing от Nvidia, отгоре до долу. Очевидно представянето на тези нови графични процесори ще съвпадне с пускането на мобилните настолни процесори от десето поколение на Intel, или поне такъв е планът до момента според слуховете.

Разбира се, за да видим реално какво точно ще предлагат новите мобилни видео карти, ще трябва да изчакаме няколко месеца след официалното им представяне, докато на пазара излязат първите гейминг лаптопи с тях.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари