Oculus Rift вече има по-ниски системни изисквания

0
93

По време на конференцията Oculus Connect, компанията Oculus VR, известна преди всичко със своя шлем за виртуална реалност Oculus Rift и която сега е собственост на Facebook, съобщи, че са занижени минималните системни изисквания към персоналните компютри за пълноценна работа с Oculus Rift.

 

По този начин Oculus Rift става съвместим с осезателно по-евтини и не токова мощни персонални компютри. Досега Oculus изискваше компютърна система с цена около $1000. Сега използването на Oculus Rift става възможно с помощта на PC с цена $499, включително и с лаптопи.

Това стана възможно благодарение на технологията Asynchronous Spacewarp (ASW) или асинхронното изкривяване на пространството, която позволява стартирането на игри с двойно по-ниска кадрова честота от 45 Hz, като новата технология създава усещане за пълноценно рендиране с честота 90 Hz.

 

Ето ги и новите минимални системни изисквания:

  • Процесор: Intel i3-6100 / AMD FX4350 или по-добър
  • Видеокарта: NVIDIA GTX 960 или по-мощна
  • Памет: 8 GB
  • Видеоизход: HDMI 1.3
  • USB портове: 1x USB 3.0, 2x USB 2.0
  • Операционна система: Windows 8 или по-нова

Не бива да се счита, че в тези минимални системни изисквания се лобират интересите само на NVIDIA. Производителите на персонални компютри вече предлагат одобрени от Oculus VR конфигурации с видеокарти AMD Radeon RX (Polaris) и цена на PC-то $499.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари