OCZ Onyx SATA II – SSD носители за по-малко от $100

1
19

Компанията OCZ Technology Group анонсира нов модел 2.5-инчов SSD носител OCZ Onyx SATA II, който както производителите наричат – най-евтиният SSD от представените сега модели на пазара. За съжаление, не е определена официалната цена на устройството – производителят не разкрива точна информация по този въпрос, но обещава, че цената няма да надвиши $100.

За сравнение, цената на високопроизводителните SSD носители от серията Agility с капацитет 30GB е $119, а и по-голямата част от сходни по отношение капацитета модели не се продават за по-малко от сто долара в САЩ. Някои производители, например Crucial, не се занимават с доставките на утройства с капацитет 32GB в световния пазар. Цената на същия модел с капацитет 64GB е по-малко от $200. Така че, действително моделът OCZ Onyx SATA II ще се явява един от най-достъпните SSD носители, които трябва да привлекат масовия купувач.

Както и много съвременни SSD устройства, моделът OCZ Onyx SATA II е базиран на интегрална схема с NAND памет с многобройни клетки. При това, скоростите на четене и записване са 125 MB/s и 70 MB/s, съответно. Плюс това, устройството е оборудвано с кеш памет с капацитет 64 MB, което позволява няколкократно увеличение на скоростта на трансфер. Въпреки това, на пазара се предлагат по-добри модели – производителите продават SSD със скорост на четене и запис 250 MB/s и 200 MB/s. Трябва да отбележим, че моделът OCZ Onyx SATA II има предполагаемо време преди повреда около 1.5 милиона часа.

Производителите предполагат, че устройството ще намери своето приложение в лаптопи и нетбукове. Устройствата OCZ Onyx SATA II се предлагат с тригодишна гаранция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари