OLED телевизорите навлизат на пазара чак през 2014 година

0
35

Един от гвоздеите в програмата на миналогодишното изложение на потребителска електроника CES бяха големите OLED телевизори. Моделите трябваше да се появят на пазара до края на тази година. Сега обаче разбираме, че поне корейските производители на телевизори са обърнали платната. Според DisplaySearch и Samsung и LG са се отказали от плановете си да разработват Full HD OLED модели.

Вместо това, двата корейски гиганта са преминали директно на следващото стъпало – 4К OLED телевизори. На този етап обаче можем най-много да се надяваме, че новите телевизори ще бъдат представени на тазгодишното издание на CES. По всяка вероятност през 2013 година ще видим само прототипи на OLED модели с 4К резолюция. През следващата година на пазара ще бъдат пускани главно LCD 4К модели, като едва през 2014 година могат да се появят първите луксозни OLED телевизори с 4К резолюция.

Причината производителите на телевизори да се отказват от OLED панелите е в трудността на тяхното производство. Според изчисления, загубите по време на производството на панелите възлиза на около 70% – много по-големи, отколкото при производството на LCD панели. Ето защо OLED телевизорите ще трябва още малко да почакат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари