OLED телевизорите ще се появят на пазара до края на годината

1
44

Един от гвоздеите на тазгодишното Изложение на потребителска електроника (CES) в Лас Вегас бяха OLED телевизорите на компании като Samsung и LG Electronics. Тогава всички се надявахме, че телевизорите с органични светодиоди ще бъдат пуснати по магазините преди Олимпиадата в Лондон през август. Това обаче така и не се случи. През септември, OLED моделите се появиха и на IFA в Берлин, но така и не се заговори за пускането им.

Специалистите в този бранш посочват, че първите модели OLED телевизори все пак ще бъдат пуснати на пазара до края на тази година, но първоначалните количества ще бъдат силно ограничени. Причините за забавянето на 55-инчовите модели са две: трудности в производството и твърде висока продажна цена.

От фирмата Display Search прогнозират, че до края на 2012 година ще бъдат продадени 500 OLED телевизора. Това количество може и да звучи смешно на фона на милионите продажби на смартфони или таблети, но, според анализаторите, 500 продадени модела би означавало сериозен пробив в този нов пазар. Първоначално обаче моделите ще бъдат използвани най-вече за демонстрации на технологията в магазините в Северна Америка и Европа.

Display Search прогнозират, че през 2014 година продажбите на OLED телевизори ще достигнат първия си милион, а две години по-късно ще заемат 3% от общия пазар за телевизори.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари