fbpx
12.1 C
София

OWC започна продажбите на адаптер за включване на стандартен 2,5-инчов SSD диск към PCIe 2.0 x2 слот

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Американската компания Other World Computing, по-позната като OWC, специализирана в предимно в производството на разнообразни компоненти, аксесоари и устройства за Mac, започна продажбите на разширителна платка за включване на обикновен 2,5-инчов SSD флаш-диск към PCIe 2.0 x2 слотове. Устройството се нарича Accelsior S и се базира на контролера ASM1062 на ASMedia. Новият адаптер е съвместим с AHCI, отговаря на изискванията на RoHS и може да работи с всякакви SSD устройства с типов размер 2,5 инча с поддръжка на SATA 1.5 и SATA 3.0 интерфейсите.

 

Accelsior S осигурява максимална скорост за обмен на данните при четене 550 MB/s и на запис 530 MB/s.

 

Разширителната платка може да работи при температури от 0 до 70 градуса по Целзий и да се съхранява при температури от -55 до +150 градуса по Целзий. Производителят подчертава, че устройството е съвместимо с операционните системи Mac OS X 10.6, Windows Server 2008 и по-нови.

Адаптерът OWC Accelsior S вече се продава в Интернет-магазините при цена 57,75 американски долара. Производителят дава три години гаранция за качество.

 

С помощта на тази разширителна карта дисковото пространство лесно може да бъде увеличено, понеже тя играе ролята на мост между SATA интерфейса и PCIe 2.0 x2 шината.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини