fbpx
8.5 C
София

Palit пусна цели седем версии на GeForce RTX 4070 Ti в изпълнения GameRock и GamingPro

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Palit представи няколко графични карти GeForce RTX 4070 Ti, които са в характерните фирмени изпълнения GameRock и GamingPro. В същото време, GeForce RTX 4070 Ti GameRock ще бъде пуснат в пет версии едновременно, а GeForce RTX 4070 Ti GamingPro – в две.

Видеокартите GeForce RTX 4070 Ti от серията GameRock се характеризират с необичайна охладителна система, чийто външен вид прилича на многолицев кристал, а благодарение на ARGB-подсветката се създава ефект на калейдоскоп.

Palit GeForce RTX 4070 Ti GameRock Premium

Palit ще пусне GeForce RTX 4070 Ti във версии GameRock Classic, GameRock Classic OC, GameRock, GameRock OC и GameRock Premium. Моделите GameRock Classic и GameRock Classic OC разполагат с прозрачни “кристали“, които ги правят да изглеждат по-ярки с активното ARGB осветление. Охладителните системи на GameRock, GameRock OC и GameRock Premium от своя страна използват тъмни „кристали“. Това създава ефект на приглушено фоново осветление.

Palit GeForce RTX 4070 Ti GameRock Classic

В допълнение към козметичните различия, тези ускорители се отличават и по овърклока на графичния процесор AD104-400, който стои в основата им. Така че за моделите GameRock Classic и GameRock, референтната честота на GPU е 2610 MHz.

Моделът GameRock Classic OC има фабрично овърклокнат GPU до 2760 MHz, докато моделът GameRock OC е с клокнат чип до 2775 MHz. Най-значимият заводски буст на GPU беше получен от модела GameRock Premium. За тази версия на видеокартата, компанията твърди, че честотата на GPU е до 2790 MHz.

Освен това моделите GameRock Classic и GameRock се отличават по своите размери. Параметрите на първия са 313,9 × 137 × 65,1 mm. Втория е малко по-дълъг – 328,9 × 137,0 × 64,4 мм.

Всички модели GeForce RTX 4070 Ti GameRock имат двойна BIOS система с тих и производителен работен режим, а техните охладителни системи използват вентилатори с функция за пълно спиране. Те не работят при липса на сериозно натоварване на графичната подсистема. Също така, всички GeForce RTX 4070 Ti GameRock са получили по един 12 + 4-пинов 12VHPWR захранващ конектор. Производителят препоръчва, при използването на тези ускорители, мощността на захранването да е 750 W или повече. Консумацията на енергия от моделите GameRock е от порядъка на референтните 285 вата.

Palit GeForce RTX 4070 Ti GamingPro

Моделите Palit GeForce RTX 4070 Ti GamingPro и GamingPro OC имат по-„индустриален“ външен вид. Размерите на видеокартите в тези версии са 328,9 × 132,9 × 63,4. GamingPro OC разполага с фабрично овърклокнат GPU до 2760MHz. На свой ред, обикновената версия на GamingPro използва референтна честота на GPU от 2610 MHz.

Охладителните системи на тези модели също използват вентилатори с функция за пълно спиране, но за разлика от моделите GameRock, версиите GamingPro не са оборудвани с двойна BIOS система. Друга интересна особеност на моделите GamingPro са сменяемите предни панели на кожуха на охладителната система. Все още обаче няма подробности за това. Компанията ще публикува повече информация по този въпрос през първото тримесечие на тази година.

Изискванията към захранващия блок за графичните карти GeForce RTX 4070 Ti GamingPro са същите като за моделите GameRock. Производителят препоръчва използването на захранване с мощност от 750 W или повече. Обявената консумация на енергия от новите продукти е 285 вата. Те са получили по един 12+4-пинов 12VHPWR захранващ конектор.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини