Panasonic започва производството на най-малката акумулаторна батерия на пазара

0
28

През месец февруари 2015 година Panasonic ще започне производството на миниатюрната литий-йонна акумулаторна батерия CG-320 с цилиндрична форма – дължина 20 милиметра и диаметър 3,5 милиметра, която е около 20 пъти по-малка от стандартната ААА батерия. Новият захранващ елемент тежи едва 0,6 грама и засега е най-малката акумулаторна батерия в света.

CG-320 ще се използва в носимите устройства, като интелигентни очила, стилуси, фитнес-тракери и други. Корпусът на акумулаторната батерия е направен от неръждаема стомана (за да се избегне деформация на корпуса), капацитетът е равен на 13 mAh при напрежение 3,75 V. Тези параметри са достатъчни за поддържане на безжични Bluetooth и NFC връзки. Първите прототипи и партиди ще бъдат представени на изложба в Токио, която ще започне другата седмица.

Използвана е спирална конструкция на електрода, подобна на използваната в стандартните литий-йонни акумулаторни батерии. Производствените мощности на Panasonic са достатъчни за производството на 100,000 акумулаторни батерии CG-320 месечно.

Подготвя се производството и на по-масивните модели CG-425 и CG-435 с диаметър 4,5 милиметра и дължина 25 и 35 милиметра с капацитет съответно 30 и 50 mAh.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за