Panasonic представиха таблет с 4К резолюция

3
22

4К резолюцията е последната дума на модата в ТВ индустрията. Посетителите на CES имаха удоволствието да видят на живо няколко телевизора с огромни екрани показващи изображения с невероятно качество. Изглежда обаче не само производителите на телевизори са заинтересовани от възможностите на 4К. На същото изложение Panasonic представиха прототип на таблет с резолюция от 3840 х 2560 пиксела.

Както можете да предположите, толкова много пиксели не могат да се съберат на стандартен 10-инчов екран. Ето защо прототипът на Panasonic използва гигантски 20-инчов дисплей, който откровено поставя под въпроса категорията „портативен“. LCD дисплеят с LED подсветка поддържа гъстота на пикселите от 230 пиксела на инч. Подобен таблет е уникат в индустрията в момента, макар че посетителите на изложението отбелязват факта, че устройството не се е справяло достатъчно бързо с навигацията из менютата на Windows 8, както и с конкретни задачи, например, отваряне на снимки.

2,26-килограмовото устройство с метално покритие работи с процесор Intel Core i5-3427U и графика Nvidia GeForce (точният модел не е известен), има 4GB RAM и 128GB SSD. На този етап не е ясно дали Panasonic имат намерение да го превръщат в реален продукт. При всички случаи трябва да преодолеят не едно препятствие преди това да се осъществи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари