Panasonic представи трансформъра CF-MX3

0
15
Японската компания Panasonic представи поредния си нов продукт – трансфомърът CF-MX3 с шарнири, напомнящи пантите при ноутбуковете Yoga от Lenovo. Потребителите могат да накланят екрана на 360 градуса в посока назад, превръщайки лесно лаптопа в таблет.

Panasonic CF-MX3 е получил нелоши характеристики. Той е окомплектован с 12,5-инчов сензорен екран с резолюция 1920 х 1080 пиксела, процесор Core i5-4200U, работещ на тактова честота 2,6 GHz, както и 4 GB оперативна памет и SSD с обем 128 GB. За тези, за които горепосочените спецификации са недостатъчни, се предлага и вариант с процесор Core i7-4500U с честота 3 GHz, 8 GB оперативна памет и SSD с капацитет 256 GB.

И двете версии работят под управлението на операционната система Windows 8.1 и са оборудвани с акумулаторна батерия, осигуряваща им между 14 и 15 часа време за автономна работа. В допълнение, и двата трансформъра поддържат въвеждане на данни с помощта на стилус.


Една от най-забележителните технически характеристики на Panasonic CF-MX3 обаче е наличието на оптично устройство DVD. Към днешна дата популярността на оптичните дискове постоянно намалява благодарение на непрекъснатото редуциране на размерите на преносимите устройства, които просто не позволяват в конструкцията да бъде включено и пълноценно оптично устройство. Очевидно обаче японците са се справили с тази нелека задача, което пък, от своя страна, вероятно ще бъде посрещнато с въодушевление от собствениците на големи колекции от DVD-дискове. В допълнение, инженерите на Panasonic са намерили място в CF-MX3 и за два порта USB 3.0, интерфейси HDMI и VGA, както и за четец на карти с памет във формат SD.

Имайки предвид съвсем нелошите характеристики на устройството и наличието на оптично устройство DVD, теглото на трансформъра е съвсем приемливо – около 1,2 килограма.

Продажбите на Panasonic CF-MX3 в Япония ще стартират в средата на февруари. Засега не се съобщава информация относно ориентировъчната продажна цена на устройството, както и за това, дали то ще се продава и в Европа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за