Philips представи екологичния телевизор Econova ECO Smart LED TV

0
228

На изложението IFA, което ще се проведе от 2 до 7 септември 2011 г. в Берлин, компанията Philips ще представи LED-телевизора Philips Econova 46PFL6806 ECO Smart LED TV. Моделът е признат за най-екологичния LED-телевизор в Европа за 2011-2012г. в съответствие с Европейската Асоциация на Изображенията и Звука (EISA).

Новият телевизор е с диагонал 46-инча и ще бъде пуснат в продажба на европейския пазар през октомври тази година. Моделът е оборудван с високоефективен LED-дисплей със странична подсветка, характеризиращ се с висока транзитивност на стъклото и използването на динамичен видео-алгоритъм, което намалява яркостта на подсветката в тъмните области на изображението. По този начин се намалява излишната консумация на електроенергия.

LED-подсветката в комбинация с процесора за видеообработка Pixel Plus HD осигурява отлично качество на картината, а общата честота на обработка Perfect Motion Rate (PMR) е 400 Hz за ясни и детайлни снимки. Телевизорът използва интегрирана звукова система Ambi wOOx с два високоговорителя насочени напред и два нискочестотни насочени назад, като средната им мощност от 28 вата създава силен и обемен звук.

Благодарение на технологията Smart TV, телевизорът може да се свържете с интернет за достъп до социалните мрежи и много онлайн приложения, които позволяват гледането на филми или пропуснати телевизионни предавания. Тази технология също така позволява да се използва смартфон или таблет като дистанционно управление, а функцията SimplyShare дава възможност без проводници да се подава към телевизора музика, снимки и видео също посредством компютър, телефон или таблет.

В стандартен режим, Philips Econova ECO Smart LED TV консумира само 56 вата електроенергия, а при изключено състояние – 0 вата. Дистанционното управление се зарежда със слънчева енергия и са минимизирани вредните въздействия върху околната среда, благодарение на премахнатата необходимост от замяна на батериите. В комплект с представения телевизор се предлага и специална стойка, която дава възможност за монтиране на телевизора на стената.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари