Philips стартира продажбите на 3D-монитора 236G

1
21

Компанията Philips обяви официално старта на продажбите на 3D-монитора 236G (пълното обозначение на устройството е 236G3DHSB) с диагонал 23 инча, базиран на матрица TN+film. Като предимство на новия монитор с LED подсветка производителят посочва липсата на трептене в режим 3D благодарение на използването на технология за поляризация. Това позволява 3D-изображението да се възприема само с помощта на леки очила, които не се нуждаят от батерии. Наличието на два входа HDMI, един D-Sub и един VGA позволява свързване към монитора на няколко източника едновременно, както и лесно превключване между тях.

Корпусът на монитора е произведен от черна пластмаса с гланцово покритие. Поставката на устройството дава възможност за регулиране наклона на екрана в диапазона между –5° до +20°. Работната резолюция на дисплея със съотношение на страните 16:9 е 1920 x 1080 пиксела, като екранът поддържа кадрова честота до 60 Hz. Времето за реакция на дисплея в нормален режим е 5 милисекунди, а при използване на технологията SmartResponse тя е 2 ms в режим 2D (gray-to-gray). Максималната яркост на екрана е 250 cd/m2, а статичният контраст е 1000:1, като в динамичен режим (SmartContrast) тази стойност може да бъде повишена до 20 000 000:1. Ъглите на обзор на панела са 170° по хоризонтала и 160° по вертикала. Ъглите на обзор в 3D режим с очила Easy 3D в хоризонталната и вертикалната равнина са съответно 80° и 12°.

Моделът дава възможност за конвертиране на конвенционално видео в 3D след включване на съответната функция. При свързване към порта HDMI 1.4a на плейър, възпроизвеждащ с 3D-съдържание, мониторът автоматично преминава към 3D. Традиционно в мониторите Philips се поддържа технологията SmartImage, която анализира показваното на екрана съдържание и позволява оптимизиране на характеристиките на дисплея според предварително зададените настройки за използване в режимите „Офис“, „Графика“, „Развлечения“, „Икономичен“ и т.н. В зависимост от избрания режим SmartImage динамично оптимизира контраста, наситеността на цветовете и рязкостта на изображението. В режим „Икономичен“ консумацията на енергия е сведена до минимум. Превключването между режимите става бързо и лесно с натискането на един бутон.

За фина настройка на дисплея е на потребителите се предлагат две възможности – чрез използване на екранното меню с няколко нива и бутоните на дисплея или с помощта на софтуера Philips SmartControl, който позволява за лесно управление на различните настройки на дисплея чрез компютъра.

Мониторите Philips със светодиодна подсветка не съдържат живак. Този факт осигурява безвредност на устройствата от момента на производството им до тяхната утилизация.

Philips 236G3DHSB вече е достъпен за предварителни заявки в редица европейски онлайн-магазини на препоръчителната цена от ? 249.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари