Philips Gioco Ambiglow с награда iF 2013 за дизайн

3
24

Един от най-красивите модели на компанията, чиито продажби стартираха в края на миналата година, взе най-голямото отличие в продуктовия дизайн на International Forum Design.

27-инчовият 3D монитор се отличава със своя минималистичен, но стилен външен вид, а благодарение на технологията Gioco е с намалена дебелина на външната рамка. Елегантността му се допълва от уникален шлифован като диамант гръб и специалната стойка, комбинирана с тъмен бронз.

Въпреки че получава награда за дизайн, мониторът заслужава внимание и в чисто технологично отношение. Непременно трябва да се обърне внимание на технологията Philips Ambiglow, която осигурява по-поглъщащо 3D зрително преживяване. Тя работи като излъчва ореол от светлина върху стената отзад, подхождащ на изображението на екрана. Това визуално увеличава размера на образа, осигурява по-интензивно зрително преживяване и съживява 3D филмите и игрите. Технологията спомага за намаляване на умората на очите и на страничните отражения, и отблясъци от светлинни източници в помещението, без да нарушава правилното възприемане на цветовете.

Сред техническите параметри на монитора, могат да се отличат неговата резолюция от 1920 х 1080 пиксела и време за реакция от 14 мс. Максималната яркост е на ниво от 250 кд/м2 с динамичен контраст 20000000 : 1 и ъгли на видимост по хоризонтала/вертикала – 178/178 градуса. 27-инчовият монитор има четири порта USB 3.0 и три HDMI видео-входа, като в некативен режим консумира само 0,5 вата електроенергия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари