Phison и Silicon Motion анонсираха нови SSD контролери с поддръжката на PCI-E 4.0

4
346

По време на конференцията Flash Memory Summit 2019 компаниите Phison и Silicon Motion представиха информация за своите бъдещи SSD контролери с поддръжката на PCI Express 4.0 интерфейса. Очаква се първите устройства с новите контролери да излязат на пазара в края на 2020 година и да осигурят скорост на обмен на данните със скорост до 7 GB/s.

През второто тримесечие на 2020 година Phison Electronic възнамерява да представи на пазара SSD контролера PS5018-E18, който е нова версия на сегашния PS5016-E16, който се използва в повечето актуални към днешен ден NVMe запомнящи устройства с PCI-E 4.0 интерфейс. Новият контролер може да работи с TLC/QLC NAND чиповете памет и използва DDR4/LPDDR4 буферна памет. Самият чип ще се произвежда чрез 12 нанометров технологичен процес в заводите на TSMC.

Phison заявява скорост на последователно четене и запис на данните до 7 GB/s. Поддържа се протокола NVMe 1.4, а бързодействие от нивото на един милион IOPS. Максималният капацитет на флаш дисковете с PS5018-E18 е 8 TB.

В началото на следващата година Silicon Motion ще представи контролерите SM2267 и SM2264. и двата чипа поддържат PCI Express 4.0 x4 интерфейса и се различават по броя NAND канали – съответно 4 и 8. С тяхна помощ производителите ще могат да създават флаш дискове с капацитет до 8 и до 16 TB.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

„С тяхна помощ производителите ще могат да създават флаш дискове с капацитет до 8 и до 16 GB.’

Трябва да е TB

Оня
Оня

Да си припомним че SATA III поддържа 6 Gb/s..
Или статията е с тотално сбъркани данни или се прави ненужна реклама на боклук за PciE 4

Бахти
Бахти

Надявам се правиш разлика м/у GB/s и Gb/s (Gbit/s).

Кольо
Кольо

До 600 мегабайта в секунда(теоретично) практически е по-малко. Но дори да вземем предвид теоретичният максимум, изразен в мегабита за секунда(1 байт=8 бита) тогава се получава резултатен теоретичен максимум от 4.8 гигабита в секунда. Откъде се е появило числото 6 Gb/s. Ами това е изцяло търговска лъжа, която ви е набита в овчите глави и някои такива овци, са я вкарали дори в официалните източници, даже и в Уикипедия. Освен това, тия същите търгаши, за да не бъдат хванати в лъжа, подкупиха преди не толкова чак много години, учените глави да наложат единица като гиБибит(не гиГабит, а гиБибит) това Бибита, е… Виж още »