Pine – първият истински умен часовник?

1
39

От доста време насам в потребителската електроника съществува категория „умни часовници“, която в момента може да се похвали с безбройни модели. Повечето „смартчасовници“, обаче, имат един общ недостатък – работят единствено ако са свързани към смартфона ни. Малка американска компания на име Neptune Computer се кани да промени това с Pine – концепция за умен часовник, който ще работи независимо от смартфона.

Neptune Pine ще има 1GHz-ов ARM Cortex-A9 процесор и ще работи с базираната на Android операционна система Leaf OS. Ще има слот за micro-SIM карта, което означава, че часовникът, всъщност, ще представлява малък 3G смартфон, с който ще може да провеждаме разговори, да пращаме SMS-и и да ползваме ред функции. За разлика от другите смартфони обаче този ще носим на каишка на ръката си.

Часовникът ще има 2,4-инчов широкоекранен дисплей с резолюция 432 х 240 пиксела. Възможно е в крайния продукт да бъде включена и пълна клавиатура като тази на iPhone, например. Устройството ще поддържа Wi-Fi, GPS и Bluetooth 4.0, като батерията ще издържа пет часа разговори на зареждане и 120 часа в режим „стендбай“. Сред останалите запланувани характеристики на Pine са 5-мегапикселова камера, FM радио, монитор за сърдечната дейност и, разбира се, поддръжка на многобройни приложения.

На този етап часовникът съществува само под формата на прототип. Когато излезе на пазара, вероятно ще струва между $335 и $395 в зависимост от капацитета.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари