9 C
София

PlayStation 5 ще поддържа PS4 контролери, но само за игра на PS4 заглавия

Най-четени

Sony днес излезе с изявление, в което потвърди, че PS4 контролерите няма да работят с PS5 игри.

„Ние вярваме, че PS5 игрите трябва да се възползват от новите възможности и функции, които ще предоставим на платформата. Това включва и новостите в DualSense безжични контролер.“, обясняват от компанията, цитирана от The Verge.

Става ясно, че съществуващите DualShock 4 контролери и официално лицензираните контролери за PS4 от трети лица „ще работят с поддържаните PS4 игри“

Не става ясно кои ще са поддържаните игри. Потвърждава се и, че лицензираните волани, аркадни джойстици и джойстици за летателни симулатори за PlayStation 4 ще работят с PS5 игри и поддържаните PS4 заглавия.

PS Move Motion контролерите и PlayStation VR Aim контролерите също ще работят с поддържаните PS VR игри на PS5.

В крайна сметка заключението е, че PS5 собствениците ще трябва да си купуват допълнителни контролери. Точно както PS3 контролерите не бяха подходящи за PS4.

Microsoft предприема по-различен подход

Xbox 360 контролерите нямаха поддръжка за Xbox One, но в Xbox Series X ще видим съвместимост с Xbox One контролери. Важно е да отбележим обаче, че при Xbox Series X, новите контролери ще имат не много големи промени. Целта е да се предложи повече свобода при използването на съществуващ хардуер с бъдещите игри за платформата.

Като аргумент в полза на решението на Sony може да посочим, че DualSense реално ще предложи доста промени – нови адаптиращи се бутони, вграден микрофон и нова технология за обратна връзка с играча (haptic feedback).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини