Plextor представиха нова серия mSATA твърдотелни дискове

2
15

Основното предимство на mSATA твърдотелните дискове е значително по-малкият им форм фактор. Разликата в размера между този тип устройства и 2.5-инчовите е колосална. Твърдотелните дискове с този форм фактор са една-осма от размера на стандартните 2.5-инчови устройства и тъй като при ултрабуковете компактността е най-важна, изглежда че Plextor ще спечелят доста с предлагането на новата серия дискове с наименование M5M на производителите на оригинално оборудване.

Устройствата от серия M5M бяха представени на CES 2013. Новите твърдотелни дискове ще се продават във варианти с 64GB, 128GB и 256GB капацитети, а скоростта им на четене е 540MB/s, скоростта им на запис е съответно 160MB/s, 320MB/s, 430MB/s.

Plextor са оборудвали M5M с Marvell контролер, Exclusive True Protect Tchnology (256-битово AES криптиране) и възможност за използване на DEVSLP режим, чрез който енергопотреблението намалява на 1mW, когато устройството е в свободен режим. За съжаление няма информация за цените на новите твърдотелни дискове.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари