Plextor представи мрежово устройства за съхранение на информация PX-NAS2

0
26

Компанията Plextor анонсира мрежовото устройство за съхранение на информация, под названието PX-NAS2, предназначено за използване в домашни условия или в сферата на малкия бизнес.

Устройството е оборудвано с две отделения за поместване на 3,5-инчонви твърди дискове с интерфейси SATA2 и капацитет до 2 ТВ. Размерите на устройството за съхранение на информация са 135,4×120,3×254,5 мм, като в допълнение, моделът е снабден с мрежов интерфейс Ethernet и два порта USB 2.0, предназначени за свързването на допълнителни външни дискове. Моделът PX-NAS2 е съвместим с DLNA 1.5 (Digital Living Network Alliance), което позволява лесен и бърз достъп до информация, която се съхранява на други DLNA-сертифицирани устройства, например домашни компютри, геймърски конзоли и други. В допълнение, устройството може да се използва и в качеството му на HTTP, FTP и iTunes сървър, а също така позволява и качване на файлове в сървърите на Flickr и YouTube. В комплекта на устройството за съхранение на информация присъства софтуерното приложение Memeo, което изпълнява функция за архивиране и синхронизация на данните.

Отбелязва се, че устройството за съхранение на информация Plextor PX-NAS2 ще бъде пуснато в продажба през месец май в три модификации. Моделът с два твърди диска с капацитети по 1 ТВ всеки, ще се продава за цена от $565, с два твърди диска с капацитети по 500 GB всеки – $355, а цената на устройството без поместени дискове в него ще бъде в размер на $225.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари