По всичко личи, че добивът на цифрова валута създава проблеми не само на геймърите, но и на самите производители на видеокарти.

Малко след компанията Inno3D, която наскоро започна да предупреждава потребителите, че нейните 3D видеокарти не са подходящи за добив на криптовалута, американският производител PNY Technologies обяви, че променя условията за обслужване на своите продукти. Сега, ако бъде доказано използването на видеокартата не по предназначение, гаранцията може да бъде анулирана.

Във връзка със значително зачестилите случаи за използване на графичните карти GeForce GTX не по предназначение, като например за добив на цифрова валута и дълбок анализ на големи масиви данни, PNY си запазва правото да не приема гаранционното връщане на графичните карти„. – се казва в официалния уеб-сайт на производителя. Да отбележим, че фирмената гаранция на PNY съвсем не е малка – три години.

От друга страна, както и при Inno3D, остава неясно, по какъв начин производителят ще докаже, че причината за повреда на видеокартата е добивът на криптовалута. Очевидно е, че броят на върнатите графични карти твърде много е нараснал и производителите не възнамеряват да се примирят с това.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари