Point of View създаде видеокарта GeForce GTX 550 Ti с 4 GB памет

6
37

Компанията Point of View вече нееднократно пуска видеокарти, в които се използва удвоен капацитет на видео паметта. Инженерите от компанията създадоха още едно устройство GeForce GTX 550 Ti, в което капацитетът на паметта е увеличен четири пъти, за разлика от оригиналния модел.

Даденото изделие е базирано на графичния процесор GF116, който е изработен по 40-нанометров технологичен процес, на базата на Fermi архитектура. Устройството съдържа 192 поточни процесора, 32 текстурни блока, 24 блока за растеризации и 4 GB памет. Тук се използва памет от стандарта DDR3 със 128-битова шина за достъп, работеща на честота 1066 MHz. Работните честоти на чипа и шейдърните блокове са съответно 900 и 1800 MHz. Няма информация относно използваната система за охлаждане. За свързване на монитори са предназначени изходи D-Sub, DVI и HDMI. Продуктът има поддръжка на DirectX 11, OpenGL 4.1, CUDA, PhysX, 2-way-SLI и 3D Vision Surround, PureVideo HD.

За съжаление, няма информация относно датата на появяване и препоръчителната цена на Point of View GeForce GTX 550 Ti с 4 GB памет. Въпреки това, вече е достъпна за предварителни поръчки в Европа на цена от около ?115.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Цитат: Тук се използва памет от стандарта DDR3 със 128-битова шина за достъп Тия са смахнати, или просто имат твърде големи запаси от одъртялата вече ДДР3 памет(що се отнася до използуването й при видеокартите, то е напълно безперспективно). То даже и 1ГБ е много за през тази тясна шина. Ако беше ГДДР5, нямаше да и е тясно чак толкова за 1ГБ дори, при достатъчно бързи модули като тези на Самсунг и Хиникс, работещи на ефективна честота от 7ГХц(+), даже и до 2ГБ има някакъв смисъл през 128 битова шина, но пък цената на тези сравнително евтини карти, ще се натовари… Виж още »

banshee79
banshee79

Важното е да има гигабайти 😉 Представи си само рекламата:
„С мощна видеокарта – 4 гигабайта“
И ще се избиват да я купуват хората 🙂

danchobg
danchobg

всичко е в рекламата и използването на това че хората не разбират

Agentpat™
Agentpat™

Редно е от Nvidia да „подрежат крилцата“ на подобни алчни мизерници, които само заблуждават потребителите с такива плоски маркетингови трикове!

danchobg
danchobg

и защо неможах да открия тази видеокарта в сайта им ? GeForce 500

sliderum
sliderum

Цитат:


За съжаление, няма информация относно датата на появяване и препоръчителната цена


То не е сигурно, че въобще ще излезе на пазара. Засега се води просто, че са конструирали такава карта, вероятно дори няма официален анонс, а се пише пак по някаква „изтекла“ вътрешна информация…