Poletap Smartrod е интелигентна въдица

0
334

Ще дойде ден, в който всеки предмет около нас ще използва някакъв компютърен интерфейс. Съмнявате се? Какво мислите тогава за Poletap Smartrod – интелигентна въдица, която ви съобщава, че рибата е клъвнала? Да, подобен продукт наистина съществува и е дело на изобретателя от Канзас, САЩ Ед Хоуп.

Устройството е универсално – тоест, може да се прикачи към всяка макара – и, разбира се, е водоустойчиво. В него е вграден акселерометър, който разбира дали рибата е клъвнала стръвта. Използвайки само един бутон, потребителите („рибари“ сякаш не се вписва в контекста) могат да избират между „висока“, „средна“ и „ниска“ чувствителност. Последните две опции са предвидени за ситуации като риболов по време на дъждовна буря, когато въдицата може да бъде задвижвана от много други неща освен риба. Когато рибата клъвне, въдицата издава звук, а прикаченият диод започва да свети в червено. Алармата може да бъде изключена, за да не пречи на останалите рибари.

Ед Хоуп събира дарения за серийното производство на въдицата в сайта Indiegogo. Ако проектът му бъде финансиран, една въдица ще се продава за $55.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари